Αυτό είναι το πρώτο plug-in υβριδικό SUV της Lamborghini

1 week ago 14

Η Lamborghini ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της με το Urus SE, την πρώτη υβριδική έκδοση plug-in του Lamborghini Super SUV, το οποίο παρουσιάστηκε στο Volkswagen Group Media Night πριν από τη δημόσια πρεμιέρα του στο Auto China Beijing. Με έναν νέο σχεδιασμό, βελτιστοποιημένη αεροδυναμική, ασύγκριτη τεχνολογία εντός του οχήματος και ένα υβριδικό σύστημα 800 ίππων, η έκδοση PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle) προσφέρει ανώτερη άνεση, επιδόσεις, αποδοτικότητα, μειωμένες εκπομπές και απόλαυση οδήγησης. Με τις “δύο καρδιές” του, θερμική και ηλεκτρική, τις υψηλότερες από ποτέ τιμές ροπής και ισχύος προσδίδουν στο SE μία μοναδική θέση στην κατηγορία του.

Η Urus SE διατηρεί τον ισχυρό V8 twin-turbo κινητήρα 4,0 λίτρων που προσφέρει 620 PS και 800 Nm ροπής, ενισχύοντάς τον με έναν ηλεκτρικό μοτέρ που παράγει 192 PS και 483 Nm. Η συνολική ισχύς φτάνει τα 800 PS με ροπή 950 Nm, επιτρέποντας την Urus SE να επιταχύνει από 0 σε 100 km/h σε μόλις 3,4 δευτερόλεπτα και να φτάσει τελική ταχύτητα 312 km/h.

Η Urus SE προσφέρει μια ανεπανάληπτη εμπειρία οδήγησης, επικουρούμενη από το σύστημα υβριδικής τεχνολογίας, το οποίο βελτιώνει την απόδοση και τη δυναμική του οχήματος σε κάθε επιφάνεια και κάτω από κάθε συνθήκη. Η δίδυμη τουρμπίνα 4.0 V8 έχει επανασχεδιαστεί για να λειτουργεί σε άριστη συνεργασία με τον ηλεκτρικό κινητήρα, αναπτύσσοντας ισχύ 620 ίππων (456 kW) και 800 Nm ροπής. Η ισχύς του συνδυασμού φτάνει τα 800 άλογα, εξασφαλίζοντας μια ομαλή καμπύλη ισχύος σε κάθε λειτουργία οδήγησης.

Στον σχεδιασμό, το Urus SE επαναπροσδιορίζει τους κανόνες στυλ του μοντέλου, ταυτόχρονα βελτιώνοντας την αεροδυναμική αποδοτικότητα. Οι νέες αεροτομές και οι βελτιωμένοι αεραγωγοί διαχειρίζονται καλύτερα τις ροές αέρα, με αποτέλεσμα 30% βελτίωση στην ψύξη των φρένων σε σύγκριση με το προηγούμενο σύστημα.

Στο εσωτερικό, η καμπίνα έχει ανανεωθεί για να τονίσει τη φιλοσοφία σχεδίασης “να νιώθεις σαν πιλότος” της Lamborghini, με νέες λύσεις που ενισχύουν την αίσθηση ελαφρότητας. Ένα μεγαλύτερο οθόνη 12.3 ιντσών βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό, με ένα νέο πιο διαισθητικό σύστημα ανθρωπο-μηχανής.

Οι επιλογές προσαρμογής περιλαμβάνουν νέα χρώματα και έμβλημα στοιχεία, επιτρέποντας στους ιδιοκτήτες να κάνουν το Urus SE μοναδικό.

Η μπαταρία των 25,9 kWh επιτρέπει στην Urus SE να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για πάνω από 60 km, προσφέροντας τη δυνατότητα για αθόρυβες και περιβαλλοντικά φιλικές μετακινήσεις. Η τεχνολογία plug-in hybrid βελτιώνει όχι μόνο τις επιδόσεις αλλά και τη δυναμική συμπεριφορά του οχήματος, με καινοτομίες όπως το κεντρικά τοποθετημένο ηλεκτρικό σύστημα torque vectoring και το πίσω ηλεκτρονικό διαφορικό, προσφέροντας μια πιο ολοκληρωμένη και αναβαθμισμένη εμπειρία οδήγησης.

Οι αλλαγές στον σχεδιασμό ενισχύουν την εμφάνιση και την αεροδυναμική του οχήματος. Από τη νέα σχεδίαση του καπό και τους matrix LED προβολείς με νέα φωτεινή υπογραφή, μέχρι την επανασχεδιασμένη προφυλακτήρα και μάσκα. Στο πίσω μέρος, η επανασχεδιασμένη θύρα του πορτμπαγκάζ και το νέο διαχύτη ενισχύουν τις σπορ γραμμές του αυτοκινήτου, αυξάνοντας την κάθετη δύναμη και βελτιώνοντας τη σταθερότητα σε υψηλές ταχύτητες.

Στο εσωτερικό, η ανανέωση συνεχίζεται με νέες σχεδιαστικές επιλογές που περιλαμβάνουν μεγαλύτερη οθόνη infotainment, ανοδιωμένα αλουμινένια στοιχεία και νέα γραφικά. Οι προσαρμογές στις ρυθμίσεις της αερανάρτησης και τις λειτουργίες οδήγησης προσφέρουν βελτιωμένη άνεση και δυναμικότητα, ανάλογα με τις συνθήκες και τις προτιμήσεις του οδηγού.

Η Urus SE αντιπροσωπεύει την τελευταία καινοτομία της Lamborghini, συνδυάζοντας την πολυτέλεια και την απόδοση ενός supercar με την πρακτικότητα και την πολυμορφικότητα ενός SUV, καθιστώντας την ένα μοντέλο που ξεπερνά τα όρια των παραδοσιακών κατηγοριών οχημάτων.

Lamborghini Urus SE

Read Entire Article

© HellaZ.EU.News 2024. All rights are reserved

-