Υπ. Πολιτισμού για Γλυπτά του Παρθενώνα: Ο εκπρόσωπος του Βρετανικού Μουσείου έχει έλλειμα ενημέρωσης

1 month ago 23

25/05/2022 19:40

|

THESTIVAL TEAM

Με μία σύντομη αλλά αυστηρή ανακοίνωση το υπουργείο Πολιτισμού παίρνει θέση σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του εκπροσώπου του Βρετανικού Μουσείου, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δεν προγραμματίζονται συνομιλίες με την Ελλάδα για επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα.

“Η αλληλογραφία μεταξύ ΥΠΠΟΑ και Βρετανικών Αρχών, όπως και η Σύσταση της ΟΥΝΕΣΚΟ της 20/5/2022 αποδεικνύουν ότι ο εκπρόσωπος του Βρετανικού Μουσείου έχει έλλειμα ενημέρωσης”, σημειώνει το υπουργείο.

Η ανακοίνωση:

​”Στις πρόσφατες δηλώσεις εκπροσώπου του Βρετανικού Μουσείου ότι δεν υπάρχουν και δεν προγραμματίζονται συνομιλίες με την Ελλάδα για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα, το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού σημειώνει τα εξής: Η αλληλογραφία μεταξύ ΥΠΠΟΑ και Βρετανικών Αρχών, όπως και η Σύσταση της ΟΥΝΕΣΚΟ της 20/5/2022 αποδεικνύουν ότι ο εκπρόσωπος του Βρετανικού Μουσείου έχει έλλειμα ενημέρωσης”.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.

Δείτε όλο το άρθρο