Τσίπρας στο OPEN: Χθες υποστήκαμε δεινή διπλωματική ήττα – Θα γυρνούσα με τα πόδια από την Μαδρίτη αν ήμουν πρωθυπουργός

1 month ago 20

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξης Τσίπρας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε με σκληρά λόγια στα όσα έγιναν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για «δεινή διπλωματική ήττα» στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως αν ήταν ο ίδιος πρωθυπουργός «θα γυρνούσα με τα πόδια από τη Μαδρίτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε άλλη ερώτηση για τον επικεφαλής της νέας κυβέρνησης, που θα προκύψει από τις προσεχείς εθνικές εκλογές, υποστήριξε πως «πρωθυπουργός θα είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος».

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο OPEN:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τσίπρας: «Βατερλό για τις ελληνικές θέσεις στη Μαδρίτη» 

Αναλυτικότερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ χαρακτήρισε «Βατερλό για τις ελληνικές θέσεις» τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, καθώς όπως είπε, δεν πρέπει να μας ανησυχεί μόνο η πώληση των F16 στην Τουρκία, αλλά «η συνολική στήριξη». «Ήταν ένα σημείο καμπής των σχέσεων της Δύσης με την Τουρκία, ήταν ένα διπλωματικό Βατερλό για τις ελληνικές θέσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε σε σημερινές (σ.σ. 30.06.2022) δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου, Τζο Μπάιντεν ότι όχι μόνο θα εκσυγχρονιστούν τα F16 της Τουρκίας, αλλά και ότι η θέση του είναι πως πρέπει της πουλήσουν νέα, μια άποψη που έχει από τον περασμένο Δεκέμβρη, όπως είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στη βάση αυτής της δήλωσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι πριν φύγει για την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον ισχυρίστηκε ότι όλα αυτά ήταν «ψέματα»:

«Άρα ο κ. Μητσοτάκης γνώριζε ή έμαθε έστω στη συνάντησή του με τον κ. Μπάιντεν τη θέση την αμερικανική για στήριξη εκσυγχρονισμό και πώληση νέων αμερικανικών αεροσκαφών στην Τουρκία και είπε ψέματα ή ακόμα χειρότερα ο κ. Μπάιντεν δεν είπε την αλήθεια στον κ. Μητσοτάκης και άρα οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις δεν είναι και στην καλύτερη φάση που έχουν βρεθεί ποτέ», σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ξεκινώντας τη συνέντευξη που παραχώρησε στο δελτίο ειδήσεων του OPEN, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ εξέφρασε εκ νέου την οδύνη του για την απώλεια του Ηλία Νικολακόπουλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Δείτε όλο το άρθρο