Σύγχρονο καταφύγιο για αδέσποτα στην Τρίπολη - Δείτε φωτογραφίες

2 weeks ago 13

12:28, 17.06.2022

Σύγχρονο καταφύγιο για αδέσποτα στην Τρίπολη - Δείτε φωτογραφίες

Η κατάσταση των ζώων σε δεκάδες κοινότητες της Αρκαδίας είναι πραγματικά απελπιστική. 

Μετά τη φρίκη του κυνοκομείου, κυνοκομείου τρόπος του λέγειν, της Σπάρτης που συγκλόνισε το πανελλήνιο, αποτελώντας μια ενδεικτική περίπτωση βαριάς κακοποίησης των ζώων, κάποιοι δήμοι πήραν το μήνυμα.

Ανάμεσα σε αυτούς ο Δήμος Τρίπολης, γειτονικός με την Σπάρτη, όπου επιχείρησε να βελτιώσει την εικόνα των αδέσποτων ζώων που περιφέρονται στην πόλη χωρίς φροντίδα και αστείρωτα, ενώ η γενικότερη κατάσταση στον νομό Αρκαδίας είναι τραγική.

Ο δήμαρχος Κων. Τζιούμης, για να μην έχει την τύχη του ομολόγου του στη Σπάρτη, αξιοποίησε τις δυνατότητες που παρέχονται και κατασκεύασε ένα καταφύγιο για τα αδέσποτα σκυλάκια, το οποίο καλύπτει σύγχρονες προδιαγραφές.

Σύγχρονο καταφύγιο για ζώα στην Τρίπολη.

Οι εικόνες με τα ζωάκια που είναι περιποιημένα αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Ωστόσο, στον Δήμο της Τρίπολης που περιλαμβάνει δεκάδες κοινότητες η κατάσταση με τα δεσποζόμενα αλλά και τα αδέσποτα ζώα, συντροφιάς η παραγωγής, είναι πραγματικά απελπιστική. Εκατοντάδες σκυλάκια και γάτες λοιμοκτονούν στα χωριά,  χωρίς οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης να κάνουν το παραμικρό. Οι κακοποιήσεις με δεμένα ζώα, βρώμικα, νηστικά, αδέσποτα χωρίς τροφή και νερό, οι δηλητηριάσεις με φόλες, τα εκατοντάδες κουτάβια από αστείρωτα ζώα που γεννάνε διαρκώς, είναι η τραγική πραγματικότητα μιας ιστορικής περιοχής που βρίσκεται ακόμα - σε ότι αφορά τα ζώα- στον μεσαίωνα.

Σύγχρονο καταφύγιο για ζώα στην Τρίπολη.

Η κατάσταση ίσως θα μπορούσε να βελτιωθεί, έστω και ελάχιστα, αν ο δήμαρχος Τρίπολης, που προς τιμήν του έφτιαξε το καταφύγιο, καλούσε έστω σε σύσκεψη τους προέδρους των κοινοτήτων, η έκανε κάποιες προσπάθειες να στειρωθούν ζώα, και να περάσει  το μήνυμα ότι τα ζώα είναι πλάσματα που συναισθάνονται. Πονάνε, πεινάνε, διψάνε, υποφέρουν. Αλλιώς η όμορφη Αρκαδία και η ιστορική Τρίπολη θα αποτελούν, όπως ήδη αποτελούν, για πολλούς ευαισθητοποιημένους και πολιτισμένους συμπολίτες μας τόπους προς αποφυγήν, λόγω της κατάστασης που επικρατεί για τα ζώα.

Οι εικόνες είναι από το σύγχρονο καταφύγιο του Δήμου της Τρίπολης.

Σύγχρονο καταφύγιο για ζώα στην Τρίπολη.

Σύγχρονο καταφύγιο για ζώα στην Τρίπολη.

Πηγή: skai.gr

Δείτε όλο το άρθρο