Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα στην Ηλεία και η φωτιά στο Βέλο Κορινθίας

1 week ago 25

Ρίψεις νερού πραγματοποιούσαν μέσα στα 2 πύρινα μέτωπα τα εναέρια μέσα, ως την δύση του ήλιου, ενώ θα συνεχίσουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο και τις 2 φωτιές.

Στην Λινίσταινα επιχειρούν 31 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος και εννέα οχήματα, ενώ στην περιοχή της Αγίας Κυριακής πάλη με τις φλόγες δίνουν 63 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα.

Στο μεταξύ, καλή εικόνα παρουσιάζει και η φωτιά που εκδηλώθηκε τις απογευματινές ώρες σε δασική διάταση στην περιοχή Ελληνοχώρι του δήμου Βέλου – Βόχας, στην Κορινθία.

Συγκεκριμένα, στην περιοχή επιχειρούν 51 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 12 οχήματα. Από αέρος συνδράμουν με ρίψεις νερού τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

48 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Από τις 18:00 την Παρασκευή 29 Ιουλίου ως την ίδια εξηκοντάλεπτο σήμερα, Σάββατο 30 Ιουλίου, εκδηλώθηκαν 48 δασικές πυρκαγιές.

Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Δείτε όλο το άρθρο