Πινέδα στο Fox Sports: «Ενθουσιασμένος στην ΑΕΚ – Να φτάσω με Αλμέιδα στην καλύτερη κατάσταση»

1 month ago 35

 «Ενθουσιασμένος στην ΑΕΚ – Να φτάσω με Αλμέιδα στην καλύτερη κατάσταση»

Ο Ορμπελίν Πινέδα μίλησε στο πασίγνωστο αμερικανικό δίκτυο για την μετεγγραφή του στην ΑΕΚ και δήλωσε ενθουσιασμένος που βρίσκεται στην Ένωση, αλλά και για το ότι θα συνεργαστεί ξανά με τον Ματίας Αλμέιδα.

Παράλληλα, ο Πινέδα μίλησε στο FOX Sports για το λόγο που απέρριψε τις προτάσεις που δέχθηκε από ομάδες της πατρίδας του, ενώ αναφέρθηκε και στην προσπάθεια που πρέπει να κάνει στην ΑΕΚ, για να συνεννοηθεί με τους συμπαίκτες του.

Ο 26χρονος Μεξικανός μέσος μίλησε για…

τη μετεγγραφή του στην ΑΕΚ: «Είμαι ενθουσιασμένος. Ευχαριστώ τον Ματίας που μου έδωσε τη δυνατότητα να έρθω εδώ. Είναι κάτι που πρέπει να το εκμεταλλευτώ και να το ευχαριστηθώ».

τις προτάσεις που είχε από το Μεξικό: «Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι είμαι ευγνώμων για τις μεξικάνικες ομάδες, αλλά πιστεύω σε μένα, ήθελα να παραμείνω στην Ευρώπη και σε ένα καλύτερο επίπεδο. Τα όνειρά μου είναι εδώ και στόχος μου είναι να είμαι στο Παγκόσμιο Κύπελλο».

η Θέλτα και το γεγονός ότι δεν ήταν στα πλάνα του προπονητή: «Ποτέ δεν μου εξήγησε τον λόγο. Εγώ θέλω μόνο να παίζω και να ευχαριστιέμαι που βρίσκομαι στην Ευρώπη. Μου μετέφεραν ότι δεν θα είμαι στα πλάνα. Το Μεξικό ήταν για μένα ένα plan b, ήθελα να είμαι εδώ και έψαχνα μια ομάδα όπου θα μπορούσα να έχω περισσότερο χρόνο συμμετοχής ώστε να είμαι στις τελικές κλήσεις του Μουντιάλ».

τον Ματίας Αλμέιδα με τον οποίο έχει συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν: «Από την πρώτη στιγμή που μιλήσαμε μου εξήγησε πώς είναι η κατάσταση. Εγώ του είπα ότι ψάχνω την πιθανότητα. Ο Ματίας θα μου δώσει μαζί με το τεχνικό επιτελείο τη δυνατότητα να προετοιμαστώ στο 100%. Με έχει υποστηρίξει σε κάθε επίπεδο. Μου δίνει αυτοπεποίθηση να επανέλθω και να βρεθώ στην καλύτερή μου κατάσταση. Θα προσπαθήσω να προσαρμοστώ το γρηγορότερο δυνατό».

το νέο περιβάλλον του και τη γλώσσα: «Θα πρέπει να μάθεις ελληνικές λέξεις, να βελτιωθείς με τα αγγλικά προκειμένου να συνεννοηθείς με τους συμπαίκτες σου. Η πλειοψηφία δεν μιλάει ισπανικά, εκτός από τον Αραούχο, τον Ματίας και το τεχνικό επιτελείο. Αλλά θα προσπαθήσω όσο το δυνατόν περισσότερο για να μάθω πράγματα και μια νέα κουλτούρα».

To άρθρο Πινέδα στο Fox Sports: «Ενθουσιασμένος στην ΑΕΚ – Να φτάσω με Αλμέιδα στην καλύτερη κατάσταση» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Δείτε όλο το άρθρο