Παρνασσός: 76χρονος έχασε τη ζωή του πέφτοντας σε χαράδρα βάθους 60 μέτρων

1 week ago 2

Σε κάποιο απότομο μονοπάτι λίγο πριν το γνωστό Σαλέ, το έδαφος υποχώρησε και ο ηλικιωμένος βρέθηκε στο κενό σε γκρεμό βάθους 60 μέτρων.

Τα πράγματά του βρέθηκαν περίγυρα στις 10 το βράδυ της Παρασκευής από ανθρώπους του ΠΚ Αμφίκλειας και μερικά λεπτά αργότερα εντόπισαν και τον ίδιο χωρίς τις αισθήσεις του στο βάθος της χαράδρας.

Είχε προηγηθεί τηλέφωνο των δικών του ανθρώπων στις αρχές, που είχαν ανησυχήσει διατί είχε αργήσει να επιστρέψει και δεν απαντούσε στις αγωνιώδεις κλήσεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport, πρόκειται για τον ίδιο άνδρα που πριν από 2 χρόνια είχε κινητοποιήσει και πάλι τις αρχές, πέφτοντας σε χαράδρα στην ίδια κατά πρόσβαση περιοχή.

Τότε όμως είχε σταθεί τυχερός, καθώς αν και χτυπημένος είχε καταφέρει να ειδοποιήσει την πυροσβεστική και τελικά να εντοπιστεί από το σήμα του κινητού του και να διασωθεί.

Η ειδική Ορειβατική Ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ έφτασε στο σημείο προκειμένου να προχωρήσει στην ανάσυρση της σορού και να την παραδώσει στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που περίμενε στο δρόμο.

Η επιχείρηση κράτησε 2 ωσπεράν ώρες, καθώς ολοκληρώθηκε 20 λεπτά κατά πρόσβαση μετά τα μεσάνυχτα.

Δείτε όλο το άρθρο