Πακιστάν: 549 νεκροί από τις χειρότερες βροχοπτώσεις των τελευταίων 30 ετών

2 weeks ago 2

Οι ασυνήθιστα ισχυροί μουσώνες που έπληξαν το Πακιστάν τον Ιούλιο προκάλεσαν το θάνατο 549 ανθρώπων. Χιλιάδες σπίτια έχουν καταστραφεί. 

Τον νεότερο απολογισμό των 549 νεκρών από τις πλημμύρες στο Πακιστάν ανακοίνωσαν σήμερα (05.08.2022) οι αρχές. Απομονωμένες κοινότητες στη φτωχή επαρχία Μπαλουτσιστάν, στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, είναι μεταξύ αυτών που υπέστησαν το μεγαλύτερο πλήγμα, ανακοίνωσε κρατική υπηρεσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κυβερνητικές υπηρεσίες και ο στρατός έχουν δημιουργήσει καταυλισμούς για την παροχή βοήθειας στις πλημμυροπαθείς περιοχές και καταβάλλουν προσπάθειες για τη μετεγκατάσταση οικογενειών και την παροχή τροφίμων και φαρμάκων.

Εκτός από τα θύματα, οι πλημμύρες έχουν προκαλέσει ζημιές σε πάνω από 46.200 σπίτια, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών (NDMA).

Ο περασμένος μήνας ήταν ο πλέον βροχερός μέσα σε τρεις δεκαετίες, με 133% παραπάνω βροχή από τον μέσο όρο των τελευταίων 30 ετών, σύμφωνα με την NDMA. Στο Μπαλουτσιστάν, που συνορεύει με το Ιράν και το Αφγανιστάν, έπεσε 305% περισσότερη βροχή από τον ετήσιο μέσο όρο, σύμφωνα με την υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Δείτε όλο το άρθρο