Ουκρανία: Εντολή για εκκένωση του Ντονέτσκ έδωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι

1 week ago 31

Σύμφωνα με τα Γαλλικά πρακτορεία ειδήσεων AFP και France 24, καθώς και το Reuters, o πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε το Σάββατο να εκκενωθεί η ανατολική περιοχή του Ντόνετσκ, η οποία υπήρξε σκηνή σφοδρών συγκρούσεων μεταξύ των δυνάμεων της χώρας του και του ρωσικού στρατού.

«Υπάρχει ήδη μια κυβερνητική κύρωση για την υποχρεωτική εκκένωση από την περιοχή του Ντόνετσκ», είπε στην καθημερινή του ομιλία. «Παρακαλώ, ακολουθήστε την εκκένωση. Σε αυτή τη φάση του πολέμου, ο τρόμος είναι το κύριο όπλο της Ρωσίας.»

Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται από ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, η εκκένωση θα πραγματοποιηθεί πριν κρυώσει ο καιρός, καθώς υπάρχει πρόβλημα με την θέρμανση.

Ο Ουκρανός πρόεδρος εξήγησε ότι δεν υπάρχει παροχή φυσικού αερίου στην περιοχή, καθώς ο ρωσικός στρατός καταστρέφει ό,τι επιδιορθώνεται σχετικά με τις υποδομές θέρμανσης.

Ο Ζελένσκι επισήμανε ότι στην περιοχή ζουν 52.000 παιδιά που θα τεθούν σε θανάσιμο κίνδυνο χωρίς ζέστη και φως και κάλεσε τους γονείς να αναλάβουν την ευθύνη και να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Ο Ουκρανός πρόεδρος τόνισε ότι η εκκένωση θα συμβεί αργά ή γρήγορα και είναι μια κύρωση που πρέπει να ληφθεί. Όσο πιο γρήγορα ληφθεί, τόσο λιγότερους θα σκοτώσουν οι εχθροί μας, υπογράμμισε.

Όπως είπε, όλες οι διαδικασίες για την εκκένωση έχουν οργανωθεί από το κράτος και θα υπάρχει μεστός βοήθεια, υλικοτεχνική, όσο και οικονομική.

Δείτε όλο το άρθρο