Οι αποστρατείες - έκπληξη και τα μηνύματα Θεοδωρικάκου στις κρίσεις της ΕΛΑΣ

2 days ago 5

Όπως όλα δείχνουν, ο Τάκης Θεοδωρικάκος στέλνει ένα μήνυμα για σαρωτικές αλλαγές στην ΕΛΑΣ, ενώ είναι ξεκάθαρο ότι μένουν εκτός Ελληνικής Αστυνομίας άτομα που κρίθηκαν για τη χρονιά που πέρασε για λάθη και παραλείψεις στις υποθέσεις που διαχειρίστηκαν.

Για όσους γνωρίζουν, η αποστρατεία του προϊσταμένου του Εσωτερικών Υποθέσεων Ηλία Κοσσυβάκη δεν ήταν έκπληξη, καθώς το γεγονός ότι υπήρχαν σοβαρές υποθέσεις που χειρίστηκε η συγκεκριμένη υπηρεσία, με πολύ φτωχό όμως ποινικό αποτέλεσμα, καταλαβαίνουν και διατί επελέγη από την ηγεσία να βρεθεί ο συγκεκριμένος αξιωματικός εκτός Ελληνικής Αστυνομίας.

Το δεύτερο πρόσωπο που βλέπει απόψε την έξοδο από την Αστυνομία είναι ο για πολλά χρόνια προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πληροφοριών, Νικόλαος Τσέτσικας. Σε μια από τις πιο νευραλγικές υπηρεσίες της ΕΛΑΣ που θα μπορούσε να έχει βοηθήσει σε πληροφοριακό επίπεδο όλες τις υπηρεσίες της ΕΛΑΣ φαίνεται ότι κάτι τέτοιο δε συνέβαινε, ενώ θα πρέπει να υπολογίζει κανείς ότι είχαν δοθεί αρκετές ευκαιρίες στον συγκεκριμένο προϊστάμενο της υπηρεσία,ς καθώς ήταν ένα πρόσωπο το οποίο βρισκόταν στην καίρια αυτή θέση από την προηγούμενη ακόμα κυβέρνηση.

Όλα πάντως δείχνουν ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ήταν σε συνεχείς επαφές με τον πρωθυπουργό και με σαφείς οδηγίες να γίνουν βαθιές τομές στην Αστυνομία, όθεν στις υπηρεσίες οι οποίες λιμνάζουν να δοθεί η ευκαιρία όθεν να αποδώσουν περισσότερο.

Στο επίπεδο των αντιστράτηγων πάντως η ηγεσία της Κατεχάκη αποφάσισε να διατηρήσει τον Λάζαρο Μαυρόπουλο και τον Γέωργιο Δούβαλη ενώ αποχωρεί από την ηγεσία ο Γώργος Γιαννίνας και Γώργος Κανέλλος. Πάντως όλο το απόγευμα οι συνομιλίες στα γραφεία των αξιωματικών είχαν πάρει φωτιά με αρκετούς αξιωματικούς να παρατηρούν ότι όσοι είδαν την πόρτα της εξόδου ήταν στο παρελθόν αξιωματικοί που είχαν καθημερινή σύμπραξη με τον υφυπουργό Λευτέρη Οικονόμου.

Όπως όλα δείχνουν όμως σε αυτές τις κρίσεις στην ΕΛΑΣ πρωταρχικό ρόλο έπαιξε η κύρωση του πρωθυπουργού να δοθεί άμποσμα και να αυξήσει την απόδοσή της η Ελληνική Αστυνομία.

Δείτε όλο το άρθρο