Ο καιρός μέχρι τον 15Αύγουστο: Άστατος καιρός και εξασθένιση ανέμων

1 day ago 3

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ενδείξεις για άστατο καιρό τα μεσημέρια-απογεύματα στην ενδοχώρα και κυρίως στα βόρεια, ακόμα και τις βραδινές ώρες καθώς και υποχώρηση του υδραργύρου κατά 2-3 βαθμούς από τις 10 Αυγούστου ως και τον 15Αύγουστου.

Όσον αφορά στο μελτέμι στο Αιγαίο, αυτό δείχνει να εξασθενεί αρκετά μεταξύ 14-17 Αυγούστου!

Η μέση βάδιση της μέγιστης θερμοκρασίας στη χώρα μας το επόμενο 10ήμερο με μια μόνο ματιά», αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου μέσω Favebook.

Ο καιρός το Σάββατο (6/8)

Τοπικές νεφώσεις, κυρίως σε ηπειρωτικά και Ιόνιο και τοπικές βροχές ή καταιγίδες από το απόγευμα στα ορεινά ηπειρωτικά αναμένονται το Σάββατο 6 Αυγούστου 2022. Υψηλές θερμοκρασίες. Άνεμοι ως 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά:

Αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο οι οποίες από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα επεκταθούν και στο Βόρειο Αιγαίο.

Τοπικές βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν από το μεσημέρι κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 17 ως 32 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 21 ως 36, στη Θεσσαλία από 22 ως 37, στην Ήπειρο από 19 ως 34, στην Ανατολική Στερεά από 22 ως 34, στη Δυτική Στερεά και στην Πελοπόννησο από 21 ως 37, στα νησιά του Ιονίου από 21 ως 35, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και στις Σποράδες από 23 ως 34, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 24 ως 36, στις Κυκλάδες από 22 ως 30, στα Δωδεκάνησα από 23 ως 31 και στην Κρήτη από 22 ως 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 ως 5 και τοπικά ως 6 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 ως 6 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 ως 5 και τοπικά ως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 ως 4 μποφόρ και από το πρωί 3 ως 5 μποφόρ.

Αττική

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 ως 4 μποφόρ και από το πρωί ως το απόγευμα 3 ως 5 και τοπικά στα ανατολικά ως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 26 ως 34 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Στο νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα ενώ από το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων, τοπικών βροχών ή καταιγίδων στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 26 ως 34 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε όλο το άρθρο