Νέα Ζηλανδία: Μυστηριώδης λαμπερός στροβιλισμός στον ουρανό - Τι τον προκάλεσε

2 weeks ago 9

17:04, 20.06.2022

 Μυστηριώδης λαμπερός στροβιλισμός στον ουρανό

Το λαμπερό σπειροειδές νέφος αερίου φώτισε τον ουρανό πάνω από τον Νέλσον, μια πόλη στο άκρο του νότιου νησιού της Νέας Ζηλανδίας, και ταξίδεψε 750 χιλιόμετρα νότια στο νησί Στιούαρτ περίπου στις 19:30 την Κυριακή.

Μια μυστηριώδης μπλε σπείρα στον ουρανό της Νέας Ζηλανδίας προβλημάτισε τους πολίτες με αρκετούς μάλιστα να κάνουν λόγο για εμφάνιση εξωγηίνων.

Οπως αναφέρει όμως η Daily Mail οι ειδικοί λένε ότι η αιτία της ήταν πολύ πιο κοντά στη Γη.

Το σπειροειδές νέφος αερίου φώτισε τον ουρανό πάνω από τον Νέλσον, μια πόλη στο άκρο του νότιου νησιού της Νέας Ζηλανδίας, και ταξίδεψε 750 χιλιόμετρα νότια στο νησί Στιούαρτ περίπου στις 19:30 την Κυριακή.

Οι κάτοικοι του νότιου νησιού ανακάλυψαν ότι το παράξενο αστρικό φαινόμενο προκλήθηκε από ανθρωπογενή διαστημικά σκουπίδια - έναν ετοιμοθάνατο πύραυλο που εκτοξεύτηκε από την εταιρεία SpaceX του Έλον Μασκ.

The countdown clock has resumed at the Kennedy Space Center for today’s Artemis 1 wet dress rehearsal. Loading of cryogenic propellants into the Space Launch System moon rocket will begin shortly.

Watch live: https://t.co/u7SXAXlcWn pic.twitter.com/TNYpeUiK30

— Spaceflight Now (@SpaceflightNow) June 20, 2022

Η SpaceX εκτόξευσε έναν πύραυλο Falcon 9 που μετέφερε δορυφόρους Globalstar DM15 το πρωί της Κυριακής - η τρίτη πτήση πυραύλων σε 36 ώρες.

Καθώς ο πύραυλος απελευθέρωσε το ωφέλιμο φορτίο του, περιστράφηκε και εξαέρωσε το καύσιμο, γεγονός που προκάλεσε ένα ίχνος ατμού που αντανακλούσε το φως του ήλιου. Το φωτισμένο λοφίο του πυραύλου δημιούργησε τον ορατό μπλε στροβιλισμό.

Η New Plymouth Astronomical Society είπε ότι η χωματερή καυσίμων ήταν η πιο πιθανή αιτία εμφάνισης της εντυπωσιακής σπείρας.

Η σπείρα που εθεάθη στον ουρανό απόψε γύρω στις 19:30 ήταν πιθανότατα μια χωματερή καυσίμου ή λοφίο καυσαερίων από εκτόξευση πυραύλων SpaceX», έγραψε σε σχετική ανάρτηση στο Facebook.

«Παρόμοια εφέ έχουν παρατηρηθεί στο παρελθόν και το Globalstar 2 FM15 της SpaceX είναι πιθανό να είχε περάσει από  τη Νέα Ζηλανδία εκείνο το χρονικό διάστημα».

Η εκπληκτική μπλε σπείρα ήταν ένα εξαιρετικό θέαμα για χιλιάδες Νεοζηλανδούς παρά την λιγότερη εντυπωσιακή, εν τέλει, εξήγηση για την προέλευσή της σε σχέση με το σενάριο της εμφάνισης εξωγηίνων.

ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ: Unexplained Mysteries

ΠΗΓΗ: DAILY MAIL

Δείτε όλο το άρθρο