Νέα δεδομένα για την παραπομπή Παπαγγελόπουλου- Τουλουπάκη

1 month ago 22

Για αδικήματα που δεν έχουν σχέση με την υπόθεση Novartis παραπέμφθηκαν να δικαστούν  ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η  πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Τα περί παραπομπής τους για την υπόθεση Novartis είχαν διαρρεύσει από δικαστικές πηγές χθες το βράδυ και αναδημοσιεύτηκαν στο σύνολο των μέσων ενημέρωσης.

Όπως προκύπτει, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος παραπέμπεται ως ηθικός αυτουργός σε κατάχρηση εξουσίας ,με φερόμενη ως αυτουργό της Ελένη Τουλουπάκη για την μη αμελλητί αποστολή στη Βουλή μήνυσης βουλευτών του ΠΑΣΟΚ  με την οποία κατήγγειλαν τον πρώην υπουργό υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή και  τον τότε υφυπουργό Ανδρέα Ξανθό σχετικά με μη τιμολόγηση φαρμάκου.

Η παράβαση καθήκοντος  για την οποία παραπέμπεται να δικαστεί ο κ. Παπαγγελόπουλος  αφορά  τις καταγγελίες τριών εισαγγελέων, των Παναγιώτη Αθανασίου, Ελένης Ράικου και Γεωργίας Τσατάνη, για παρεμβάσεις στο έργο τους κατά το χειρισμό σημαντικών υποθέσεων .

Η κυρία Τουλουπάκη  παραπέμφθηκε  να δικαστεί για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας που αφορά στη δικογραφία Ξανθού- Κουρουμπλή.

Ρεπορτάζ σε εξέλικη, περισσότερα σε λίγο...

Πηγή: skai.gr

Δείτε την ροή ειδήσεων και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.

Δείτε όλο το άρθρο