Νέα ανακατάληψη εδαφών στα ανατολικά ανακοινώνει το Κίεβο εν μέσω «δημοψηφισμάτων»

1 week ago 4

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει περάσει στην «επιχείρηση» προσάρτησης κατεχόμενων εδαφών μεσούσης της ουκρανικής αντεπίθεσης, με το Κίεβο να ζητά πλέον επιπλέον πιο επιτακτικά από τη Δύση, κυρίως τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γερμανία, άρματα μάχης για την ενίσχυση της επιχείρησης.

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή, -πρώτη ημέρα των δημοψηφισμάτων που ενορχήστρωσε η Μόσχα- ότι ανακατέλαβε από τους Ρώσους μια τοποθεσία στην περιοχή του Ντονέτσκ.

«Ο ουκρανικός στρατός κατέλαβε τη Γιατσκίβκα», ανακοίνωσε στην tv ο Ολεκσίι Γκρόμοφ, αξιωματούχος του Γενικού επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Η άλωση αυτής της τοποθεσίας στην ανατολική όχθη του ποταμού Οσκίλ επιβεβαιώνει τη συνέχιση της ουκρανικής αντεπίθεσης που έχει ήδη επιτρέψει στο Κίεβο να ανακαταλάβει αρκετές χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα στη γειτονική περιοχή του Χαρκόβου.

«Οι Ουκρανοί έχουν επίσης αποκαταστήσει τον έλεγχό τους σε θέσεις νότια του Μπαχμούτ», μια πόλη-κλειδί στην περιοχή του Ντονέτσκ, δήλωσε ο Γκρόμοφ.

Ο ουκρανικός στρατός έχει θέσει το φιλόδοξο στόχο της ανακατάληψης του μεγαλύτερου τμήματος της Χερσώνας ως τα τέλη του έτους.

Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν καταφέρει ήδη μια ιδιαίτερης σημασίας συμβολική νίκη με την ανακατάληψη χωριού εντός της περιφέρειας το Λουχάνσκ, η οποία είχε περιέλθει υπό τον πλήρη έλεγχο των αυτονομιστών από τα πρώτα στάδια του πολέμου.

Τα δημοψηφίσματα για την προσάρτηση της Ρωσίας ξεκίνησαν σήμερα σε περιοχές της Ουκρανίας που ελέγχονται εξ ολοκλήρου ή σε μέρει από τη Μόσχα -Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια. Χαρακτηρίζονται «χαλκευμένα» από το Κίεβο και τη Δύση και σηματοδοτούν μεγάλη κλιμάκωση της σύγκρουσης.

Δείτε όλο το άρθρο