Μεξικό: 175 μετανάστες στοιβαγμένοι σε νταλίκα - Οι αρχές άκουγαν ουρλιαχτά από μέσα

6 days ago 10

Οι πράκτορες της υπηρεσίας άκουσαν ουρλιαχτά και χτυπήματα μέσα από το ρυμουλκούμενο τρέιλερ όταν το σταμάτησαν σε έναν σταθμό ελέγχου, σε αυτήν την Πολιτεία του νότιου Μεξικού.

Ο οδηγός αρνήθηκε να ανοίξει την πίσω πόρτα της νταλίκας, όμως τα πρόσωπα των μεταναστών φαίνονταν μέσα από τις θυρίδες του εξαερισμού.

Στις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το INM φαίνονται οι άνθρωποι να στέκονται ο ένας δίπλα στον άλλο μέσα στη νταλίκα, προτού αρχίσουν να κατεβαίνουν, ένας-ένας, με τη βοήθεια των εργαζομένων στο Ινστιτούτο.

Οι περισσότεροι από τους μετανάστες κατάγονταν από τη Γουατεμάλα. Υπήρχαν όμως και πολλοί από το Ελ Σαλβαδόρ και την Ονδούρα, ένας από τη Δομινικανή Δημοκρατία και ένας από το Πακιστάν. Στην ομάδα περιλαμβάνονταν 28 ασυνόδευτοι ανήλιοι από τη Γουατεμάλα και 2 από το Ελ Σαλβαδόρ.

Οι επίδοξοι μετανάστες, για να γλιτώσουν από τη φτώχεια και τη βία στις χώρες της Λατινικής Αμερικής, πληρώνουν συχνά τους διακινητές όθεν να τους περάσουν παράνομα από το Μεξικό και να φτάσουν στις ΗΠΑ. Νωρίτερα φέτος εντοπίστηκε μια ομάδα κατά πρόσβαση 300 ατόμων μέσα σε μια νταλίκα στην Πολιτεία Βερακρούζ του ανατολικού Μεξικού.

Αν και οι ΗΠΑ λένε ότι τις τελευταίες εβδομάδες έχει μειωθεί κατά 70% ο αριθμός των μεταναστών που επιχειρούν να περάσουν τα σύνορα από το Μεξικό, ο αριθμός εκείνων που προγραμματίζουν να φτάσουν στις ΗΠΑ και περνούν από την επικίνδυνη ζούγκλα μεταξύ του Παναμά και της Κολομβίας έχει εκτοξευθεί.

Δείτε όλο το άρθρο