Λωρίδα της Γάζας: Νέο μπαράζ βομβαρδισμών από το Ισραήλ – Αναφορές για 11 νεκρούς, μεταξύ τους και ένα παιδί

1 week ago 4

Αεροπλάνα του Ισραήλ βομβάρδισαν και πάλι τη Λωρίδα της Γάζας ενώ Παλαιστίνιοι μαχητές εκτόξευσαν ρουκέτες κατά ισραηλινών πόλεων.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε χθες ότι εξαπέλυσε ειδική επιχείρηση κατά του Ισλαμικού Τζιχάντ, σκοτώνοντας ένα από τα ηγετικά του στελέχη σε μια αιφνιδιαστική αεροπορική επίθεση κατά τη διάρκεια της ημέρας σε πολυώροφο κτίριο στην Λωρίδα της Γάζας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα ισραηλινά χτυπήματα είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν ακόμα 10 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί, και να τραυματιστούν 79 άνθρωποι, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι συνέλαβε 19 μαχητές του Ισλαμικού Τζιχάντ σε εφόδους που έγιναν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παλαιστίνιοι μαχητές εκτόξευσαν τουλάχιστον 160 ρουκέτες προς το Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε ο στρατός. Οι περισσότεροι εξ αυτών αναχαιτίστηκαν ενώ κάποιοι άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά καθώς πήγαιναν στα καταφύγια.

Η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Έθνη και το Κατάρ έχουν ξεκινήσει να μεσολαβούν προκειμένου να δοθεί τέλος στη βία, σύμφωνα με Παλαιστίνιο αξιωματούχο με γνώση των προσπαθειών. «Δεν υπάρχει ακόμα πρόοδος», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Αξιωματούχος της Παλαιστινιακής Αρχής καταδίκασε τις επιθέσεις του Ισραήλ.

«Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να παρέμβει και να προσφέρει προστασία στον λαό μας», δήλωσε ο υπουργός Πολιτικών Υποθέσεων Χουσεΐν αλ-Σέιχ σε ανάρτηση στο Twitter.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Δείτε όλο το άρθρο