Ισραήλ: Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά

2 days ago 4

Ειδικότερα, σύμφωνα με είδηση του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας, ο 22χρονος Αρέφ Άμπντελ Νάσερ Αρέφ Λάλουχ σκοτώθηκε το πρωί «από ισραηλινά πυρά» κοντά στην Καλκίλια της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

«Οπλισμένος με μαχαίρι (…) προσπάθησε να μαχαιρώσει έναν στρατιώτη» σε φυλάκιο κοντά στον εβραϊκό οικισμό Κντουμίμ, μεταξύ της Καλκίλια και της Ναμπλούς, προτού «εξουδετερωθεί», ανέφερε από την πλευρά του εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

Ένας 17χρονος Παλαιστίνιος, ονόματι Μοχάμαντ Άλι, σκοτώθηκε αργότερα στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στον προσφυγικό καταυλισμό Σουαφάτ, στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, ανέφερε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Αστυνομικοί διεξήγαγαν επιχείρηση στον καταυλισμό Σουαφάτ για την κατεδάφιση του σπιτιού του Οντάι Ταμίμι, ο οποίος τον Οκτώβριο πυροβόλησε και σκότωσε έναν 18χρονο ισραηλινό στρατιώτη. Ο Ταμίμι έπεσε νεκρός από τα πυρά στρατιωτών που τον εντόπισαν ωσπεράν 2 εβδομάδες αργότερα.

Σημειώνεται ότι, από την έναρξη του έτους, 20 Παλαιστίνιοι – εκ των οποίων 5 ανήλικοι – έχουν σκοτωθεί σε εχθροπραξίες με Ισραηλινούς. Σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP), η ισραηλινο-παλαιστινιακή τρακάρισμα στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 200 Παλαιστίνιους και σε τουλάχιστον 26 Ισραηλινούς τη χρονιά που πέρασε.

Δείτε όλο το άρθρο