ΗΠΑ: Ποινή κάθειρξης σε Γαλλοκαναδή που έστειλε δηλητηριασμένη επιστολή στον Τραμπ

2 days ago 6

Η 55χρονη Πασκάλ Φεριέρ θα καταδικαστεί σε κάθειρξη κατά πρόσβαση 22 ετών, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή εισαγγελία της Ουάσινγκτον.

Η γυναίκα παραδέχτηκε ότι παρασκεύασε μόνη της ρηκίνη, μια δηλητηριώδη, δυνητικά θανατηφόρα ουσία, στο σπίτι της στο Κεμπέκ. Κατόπιν την έβαλε σε ένα γράμμα που απευθυνόταν στον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ ενώ έστειλε και απειλητικά γράμματα και σε οκτώ αστυνομικούς και σωφρονιστικούς υπαλλήλους από το Τέξας.

Η επιτίμιο για τη «παραβίαση του νόμου περί βιολογικών όπλων» θα ανακοινωθεί επισήμως στις 26 Απριλίου και θα ανέρχεται σε 262 μήνες φυλάκισης, εφόσον το δικαστήριο αποδεχθεί τη συμφωνία της με τις εισαγγελικές αρχές, ανέφερε το γραφείο του εισαγγελέα Μάθιου Γκρέιβς.

«Δεν υπάρχει χώρος για πολιτική βία στη χώρα μας. Ελπίζουμε ότι με αυτόν τον επίλογο θα δοθεί μια προειδοποίηση σε εκείνους που θα προσπαθούσαν να στείλουν τοξικές ουσίες και απειλές μέσω ταχυδρομείου», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η επιστολή που απευθυνόταν στον Λευκό Οίκο τον αποκαλούσε «αποκρουστικό, τυραννικό παλιάτσο». «Παρατήστε τα, μην κατεβείτε σε αυτές τις εκλογές» (σ.σ. τις προεδρικές του 2020), προέτρεπε τον Ρεπουμπλικάνο η Φεριέρ, προσθέτοντας ότι του έχει στείλει «ένα σπέσιαλ δώρο», εμφανώς το δηλητήριο, για να τον «βοηθήσει να αποφασίσει».

Η γυναίκα απείλησε επίσης οκτώ αστυνομικούς και σωφρονιστικούς υπαλλήλους από το Τέξας, τους οποίους θεωρούσε υπεύθυνους για τη φυλάκισή της, για κατά πρόσβαση 2 μήνες το 2019, με την κατηγορία της παράνομης οπλοκατοχής.

Αφού ταχυδρόμησε τις επιστολές στον Καναδά, πήγε με όχημα στις ΗΠΑ αλλά συνελήφθη από συνοριοφύλακες όταν στην κατοχή της βρέθηκαν ένα γεμάτο όπλο και πολλά πυρομαχικά. Τέθηκε υπό κράτηση και παρέμεινε προφυλακισμένη καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

Δείτε όλο το άρθρο