Ηλεκτρικό αυτοκίνητο έπεσε από τον τρίτο όροφο στη Σαγκάη – Δύο νεκροί

3 days ago 1

Ένα μέλος του προσωπικού και ένας συνεργάτης από άλλη εταιρεία έχασαν επί τόπου τη ζωή τους.

Μετά το συμβάν η Nio ξεκίνησε επείγουσα έρευνα για την αιτία σε σύμπραξη με κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Η περιοχή του τρίτου ορόφου από όπου έπεσε το όχημα θεωρείται εκθεσιακός χώρος, χώρος δοκιμών ή χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων.

«Η εταιρεία μας συνεργάστηκε με το τμήμα δημόσιας ασφάλειας για να ξεκινήσει η έρευνα και η αναστοιχείωση των αιτιών του ατυχήματος. Με βάση την αναστοιχείωση της κατάστασης στο σημείο, μπορούμε αρχικά να επιβεβαιώσουμε ότι επρόκειτο για ατύχημα (που δεν προκλήθηκε από το όχημα)» ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, η οποία εξέφρασε τη θλίψη της για τις ανθρώπινες απώλειες.

weibo_nio.jpgWeibo

Η αρχική είδηση της Nio στο Weibo προσέλκυσε περισσότερα από 1000 ερμηνεύματα μέσα σε μισή ώρα, αλλά στη συνέχεια κατέβηκε κι αυτό διατί η τελευταία πρότασή της, κατά την οποία αποποιούνταν οποιαδήποτε ευθύνη, λέγοντας ότι το δυστύχημα «δεν σχετίζεται με το ίδιο το όχημα» προκάλεσε πολλές οργισμένες απαντήσεις από τους χρήστες των κοινωνικά media.

Ένα σχόλιο έγραφε «δείχνει το κρύο αίμα του καπιταλισμού», ενώ ένα άλλο είπε "Η τελευταία συμβουλή δείχνει τέτοια αδιαφορία. Οι άνθρωποι έκαναν δοκιμή thrust κι εσείς λέτε ότι [το δυστύχημα] δεν έχει καμία σχέση με το όχημα;»

Terrible story of two δοκιμή drivers astatine #China’s electrical vehicle shaper NIO being killed when a αυτοκίνητο somehow smashed retired of a gathering and came crashing down from a large height. pic.twitter.com/4ZNI2t7LqZ

— Stephen McDonell (@StephenMcDonell) June 23, 2022

Ένας άλλος χρήστης του Weibo είπε ότι «θα πρέπει να επιβεβαιώσει το γραφείο δημόσιας ασφάλειας εάν πρόκειται για ατύχημα ή όχι».

Μετά τις αντιδράσεις η αυτοκινητοβιομηχανία έσπευσε να ανασκευάσει τη φράση της, η οποία εξακολουθεί να αναφέρεται στο συμβάν ως ατύχημα, αλλά τώρα το «δεν προκλήθηκε από το όχημα» μέσα σε παρενθέσεις, προφανώς για να μην τονίσει αυτό το μέρος της πρότασης.

Όλα τα ερμηνεύματα στη νέα ανάρτηση είναι πλέον "RIP".

Δείτε όλο το άρθρο