Ιερώνυμος: Η Εκκλησία δεν είναι κάτι ξέχωρο και αντίπαλο προς τον λαό μας

1 week ago 2

«Ο παπάς, ο δήμαρχος, ο βουλευτής, ο υπουργός δεν χωρίζουμε τίποτα, αλλά ενώνουμε τις δυνάμεις μας. Έχουμε τις απόψεις μας, αλλά δεν έχουμε εχθρότητα. Έτσι, αυτός ο χώρος μπορεί να γίνει παράδειγμα και να τους αγκαλιάζει όλους χωρίς διακρίσεις. Γιατί αυτό είναι το πρόβλημα της πατρίδας μας σήμερα και όλες τις φορές που περάσαμε κρίσεις», εξήγησε.

Τέλος, ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας ευχήθηκε «ο Θεός να ενισχύει τους πατέρες του ναού και όλους τους συνεργάτες, τους γονείς και τα παιδιά, όθεν εδώ να είναι ένα φυτώριο που μπορεί να έχει τις δυσκολίες και τα προβλήματα, αλλά θα έχει, πάνω από όλα, την αγάπη που τα σκεπάζει όλα και ξέρει να βγάζει τα αγκάθια όπου υπάρχουν».

Νωρίτερα, εξέφρασε τη συγκίνησή του που είδε αρκετά νέα παιδιά στην εκκλησία και μίλησε για το έργο που γίνεται στην ενορία από τον προϊστάμενο του ναού, τους εφημέριους και τους λαϊκούς συνεργάτες.

Αναφέρθηκε, μάλιστα, στο ενδιαφέρον για τα παιδιά, τους ενορίτες, τους ηλικιωμένους και για τα προβλήματα που υπάρχουν, καθώς και στην υποχρέωση που έχουμε όλοι, Εκκλησία, Πολιτεία και Δήμος να ασχοληθούμε με αυτά.

Δείτε όλο το άρθρο