Η παρουσίαση του Ράλι Ακρόπολις 2022 μέσα στο ΟΑΚΑ - Αυγενάκης: «Φιλοδοξούμε να διοργανώσουμε ένα αθλητικό υπερθέαμα»

2 weeks ago 8

 «Φιλοδοξούμε να διοργανώσουμε ένα αθλητικό υπερθέαμα»

Στο κεντρικό OAKA Athens Olympic Complex φιλοξενήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (20.06) η παρουσίαση του EKO Acropolis Rally 2022, εκεί όπου θα έχουμε και την τρομερή υπερειδική! Στην κυκλοφορία τα εισιτήρια της υπερειδικής του ΟΑΚΑ.

Τα “θηρία” του WRC επιστρέφουν -για δεύτερη σερί χρονιά- στην Ελλάδα για το Ράλι Ακρόπολις (8-12 Σεπτεμβρίου).

Μετά την παραδοσιακή εκκίνηση κάτω από την Ακρόπολη, οι κορυφαίοι οδηγοί και τα πλέον άρτια τεχνολογικά οχήματα στην 50χρονη ιστορία του WRC, θα ξεκινήσουν την πορεία τους στον “ράλι των Θεών” με μια μοναδική παράσταση στην υπερειδική του ΟΑΚΑ, μπροστά σε δεκάδες χιλιάδες θεατές.

“Σε έναν χρόνο από σήμερα το EKO Acropolis Rally συμπληρώνει εβδομήντα χρόνια παρουσίας στους διεθνείς αγώνες Ράλι. Τιμώντας την ιστορία μας, φιλοδοξούμε να διοργανώσουμε ένα αθλητικό υπερθέαμα για όλους τους Έλληνες.”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης κατά την παρουσίαση του αγώνα μέσα από το OAKA.

Το Ράλι Ακρόπολις θα έχει δεκαέξι ειδικές διαδρομές, χωρισμένες σε τρία σκέλη και προεξάρχουσας της υπερειδικής στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, η οποία θα διεξαχθεί την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου!

Τα πληρώματα που θα λάβουν μέρος στον δέκατο αγώνα της φετινής σεζόν του WRC θα κληθούν να διανύσουν συνολικά 308 χιλιόμετρα, σε ένα γεμάτο πρόγραμμα που θα περάσει, όπως και πέρσι, από ειδικές του Λουτρακίου και της Φθιώτιδας.

Μετά την πολυαναμενόμενη υπερειδική των 1,98 χλμ στο ΟΑΚΑ, τα πληρώματα θα μεταφερθούν στο καζίνο του Λουτρακίου για τη διανυκτέρευσή τους.

Στο δρόμο για την Λαμία, τα πληρώματα θα πρέπει να αντιμετωπίσουν την ολοκαίνουργια ειδική “Δάφνη”, που χρησιμοποιεί κομμάτια από την παλιά Ακροπολική διαδρομή του Οσίου Μελετίου, αλλά και την “Λιβαδειά” στη νότια περιοχή του νομού Βοιωτίας.

Η δεύτερη μέρα που είναι η μεγαλύτερη σε αγωνιστική απόσταση, θα περιλαμβάνει δύο περάσματα από τρεις ειδικές, μεταξύ των οποίων και τις περσινές διαδρομές “Πύργος” και “Ταρζάν”, ενώ ανάμεσά τους έχει προστεθεί η ειδική διαδρομή “Περιβόλι” (που έχει να χρησιμοποιηθεί από το 2005), ολοκληρώνοντας ένα loop στα πανέμορφα βουνά της δυτικής Φθιώτιδας.

Οι ειδικές “Ελάτεια – Ρεγγίνι” κι “Ελευθεροχώρι” θα αποτελέσουν την τελευταία ημέρα του αγώνα. Έξω από το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας στη Μενδενίτσα θα στηθεί το βάθρο των νικητών στις τρεις παγκόσμιες κατηγορίες, ενώ τα αυτοκίνητα θα επιστρέψουν στη Λαμία για τον τερματισμό του αγώνα.

να αναφέρουμε ότι κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, έγινε γνωστό ότι τέθηκαν στην κυκλοφορία τα εισιτήρια της υπερειδικής του ΟΑΚΑ.

Το πρόγραμμα του Ράλι Ακρόπολις

Πέμπτη/Παρασκευή 8/9 Σεπτεμβρίου

Ειδική Όνομα Ειδικής Χιλιόμετρα

SSS1 Ολυμπιακό Στάδιο 1,98

SS2 Λουτράκι 1 17,40

SS3 Χαρβάτι 14,25

SS4 Λουτράκι 2 17,40

SS5 Δάφνη 18,08

SS6 Ευαγγελίστρια 21,21

SS7 Βωξίτες 22,97

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου

Ειδική Όνομα Ειδικής Χιλιόμετρα

SS8 Πύργος 1 33,20

SS9 Περιβόλι 1 18,20

SS10 Ταρζάν 1 23,37

SS11 Πύργος 2 33,20

SS12 Περιβόλι 2 18,20

SS13 Ταρζάν 2 23,37

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου

Ειδική Όνομα Ειδικής Χιλιόμετρα

SS14 Ελάτεια-Ρεγγίνι 11,36

SS15 Ελευθεροχώρι 1 16,86

SS17 Ελευθεροχώρι 2 (Power Stage) 16,86

Αγωνιστικά χιλιόμετρα 308

Περισσότερα σε λίγο…

To άρθρο Η παρουσίαση του Ράλι Ακρόπολις 2022 μέσα στο ΟΑΚΑ - Αυγενάκης: «Φιλοδοξούμε να διοργανώσουμε ένα αθλητικό υπερθέαμα» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Δείτε όλο το άρθρο