Η χήρα του δολοφονηθέντος πρεσβευτή της Ιταλίας στη ΛΔ Κονγκό συγκίνησε τον πάπα Φραγκίσκο

1 week ago 8

01:36, 23.06.2022

χήρα του δολοφονηθέντος πρεσβευτή της Ιταλίας στη ΛΔ Κονγκό

Ο Λούκα Ατανάζιο, ο σωματοφύλακάς του Βιτόριο Ιακοβάτσι και ο οδηγός τους Μουστάφα Μιλάμπο σκοτώθηκαν σε ενέδρα ενόπλων, ενώ κατευθύνονταν οδικώς σε σχολείο που τελεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Η χήρα του ιταλού πρεσβευτή που σκοτώθηκε πέρυσι στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό ξέσπασε σήμερα σε κλάματα καθώς μιλούσε στον πάπα Φραγκίσκο για τις προσπάθειες του συζύγου της να βοηθήσει τα παιδιά της Αφρικής.

Ο Λούκα Ατανάζιο, ο σωματοφύλακάς του Βιτόριο Ιακοβάτσι και ο οδηγός τους Μουστάφα Μιλάμπο σκοτώθηκαν σε ενέδρα ενόπλων, ενώ κατευθύνονταν οδικώς σε σχολείο που τελεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Ο ιταλός πρεσβευτής στη ΛΔ Κονγκό άφησε πίσω τη σύζυγό του Ζάκια Σεντίκι και τις τρεις κόρες που είχαν αποκτήσει. Οι παρευρισκόμενοι ξέσπασαν σε παρατεταμένα χειροκροτήματα στο άκουσμα του ονόματος του Ατανάζιο στη διάρκεια εκδήλωσης στο Βατικανό.

Η Ζάκια Σεντίκι, μουσουλμάνα από την Καζαμπλάνκα του Μαρόκου, μίλησε για τη μεγάλη αγάπη του εκλιπόντος συζύγου της στα παιδιά και για την υποστήριξή του σε ΜΚΟ που είχε ιδρύσει εκείνη για να βοηθήσει άστεγα γυναικόπαιδα στην Αφρική.

🔴#PapaFrancesco: "Esempi vissuti di fratellanza, travel quello di #LucaAttanasio e #Zakia, ci danno speranza e ci fanno guardare con più fiducia al nostro mondo lacerato da divisioni e inimicizie"#WMOF22#22giugno #Tv2000@LaityFamilyLife @diocesidiroma @WMOF2022 pic.twitter.com/xTvK6sepHZ

— Tv2000.it (@TV2000it) June 22, 2022

Χωρίς να μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της, εξήγησε επίσης πως τα διαφορετικά θρησκευτικά πιστεύω ήταν «δώρο» και όχι εμπόδιο στον γάμο τους. «Μάθαμε, βήμα-βήμα, να ζούμε αρμονικά χωρίς να κρίνουμε ο ένας τον άλλον, επειδή πιστεύαμε ανέκαθεν στον ίδιο Θεό, ο οποίος μας ζητάει σε δύο διαφορετικά ιερά βιβλία – τη Βίβλο και το Κοράνι – να αγαπάμε τον συνάνθρωπό μας, να κάνουμε πάντα το καλό και όχι το κακό, να σεβόμαστε τους άλλους», ανέφερε. «Διαβάζαμε και τα δύο στα κοριτσάκια μας. Χέρι-χέρι με τον Λούκα, προσευχόμασταν μαζί σε όποιο μέρος του κόσμου κι αν πηγαίναμε», συνέχισε.

Καθώς ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας την άκουγε με προσήλωση, η Σεντίκι αφηγήθηκε πως η περίοδος της νηστείας του Ραμαζανιού τους έκανε να αναλογιστούν «τα βάσανα κάθε παιδιού που στερείται τροφής και νερού» σε διάφορες περιοχές της Αφρικής.

Ο ποντίφικας της είπε ότι το παράδειγμα και η πνευματική κληρονομιά του συζύγου της «παραμένουν ζωντανά και απευθύνονται στις συνειδήσεις πολλών».

Ο πάπας Φραγκίσκος επρόκειτο να επισκεφθεί την περιοχή στην οποία σκοτώθηκε ο Λούκα Ατανάζιο κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και το Νότιο Σουδάν, το οποίο όμως ματαιώθηκε εξαιτίας των κινητικών προβλημάτων που αντιμετώπισε.

Πηγή: skai.gr

Δείτε την ροή ειδήσεων και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.

Δείτε όλο το άρθρο