Φωτιά στην Εύβοια: Μάχη σε τρία μέτωπα στη Χαλκίδα - Πνίγεται από τον καπνό η πόλη

1 week ago 2

Ήδη εκτός των επίγειων δυνάμεων, την βάδιση της φωτιάς που κινείται προς τη Νέα Λάμψακο, λόγω του βοριά, προσπαθούν να κόψουν, με ρίψεις νερού από αέρος 2 ελικόπτερα. Στην περιοχή βρίσκονται και ποιμνιοστάσια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η φωτιά έχει χωριστεί σε 3 μέτωπα καθώς κινείται προς Νέα Λάμψακο. Το ένα ανηφορίζει τον λόφο, το άλλο κατευθύνεται νότια και το τρίτο δυτικά. Η φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι στη Χαλκίδα, σε αγροτοδασική διάταση πίσω από το Γενικό Νοσοκομείο της πόλης, στην περιοχή του παλιού πεδίου βολής.

Οι πυροσβέστες δίνουν πάλη για να μην φθάσουν οι φλόγες κοντά στο νοσοκομείο.

Στην περιοχή επιχειρούν για την κατάσβεση επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που ενισχύονται συνέχεια.

Πληροφορίες που μεταδίδουν τοπικά μέσα κάνουν λόγο για εμπρησμό και πως ως ύποπτοι αναζητούνται 2 άνδρες.

Μάχη με τις φλόγες στα Ιωάννινα

Παράλληλα, πάλη δίνεται για την κατάσβεση φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή Λεύκα Κόνιτσας Ιωαννίνων σε δασική έκταση.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά καίει σε δύσβατο σημείο. Στο πύρινο μέτωπο έχουν κινητοποιηθεί 23 πυροσβέστες με 2 πεζοπόρα τμήματα, 3 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Προς το παρόν, δεν απειλούνται οικισμοί.

Άγιο Όρος: Ενισχύθηκαν οι εναέριες δυνάμεις

Συνεχίζεται η απόπειρα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική διάταση ανάμεσα στις Μονές Δοχειαρίου και Κωνσταμονίτου.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις, οι οποίες έχουν ενισχυθεί κατά την τελευταία ώρα.

Συγκεκριμένα, για την κατάσβεση επιχειρούν 63 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 20 οχήματα, ενώ από αέρος 3 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Δεν απειλείται καμία μονή στο Άγιο Όρος προς το παρόν.

Οριοθετημένες οι φωτιές στη Βασιλική Λακωνίας και στην Παλαιά Επίδαυρο Αργολίδας

Οριοθετήθηκε, σύμφωνα με την πυροσβεστική, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί σε δασική διάταση στην περιοχή Βασιλική, του δήμου Σπάρτης, στη Λακωνία.

Πάντως, στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά και να αντιμετωπίσουν τώρα αμέσως τυχόν αναζωπυρώσεις που μπορεί να εκδηλωθούν.

Στο μεταξύ, τώρα αμέσως οριοθετήθηκε από τις δυνάμεις πυρόσβεσης η φωτιά που ξέσπασε, από άγνωστη ως τώρα αιτία, σε χαμηλή βλάστηση, στην περιοχή της Παλαιάς Επιδαύρου, στην Αργολίδα.

Στο σημείο συνεχίζουν να επιχειρούν 14 πυροσβέστες με 5 οχήματα, όθεν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την πυρκαγιά και να προλάβουν ενδεχόμενες αναζωπυρώσεις.

Δείτε όλο το άρθρο