Επιβάτιδα γέννησε κατά τη διάρκεια πτήσης με προορισμό το Ντουμπάι

2 days ago 5

Η άφιξη ενός μωρού ήρθε, απροειδοποίητα, κατά τη διάρκεια μίας 12ωρης πτήσης, η οποία προσγειώθηκε, σύμφωνα με το προβλεπόμενο πρόγραμμα, παρά το ιατρικό απρόοπτο, επιβεβαίωσε η αεροπορική εταιρεία στο CNNi.

Η επιβάτιδα γέννησε με τη δέουσα βοήθεια και φροντίδα του πληρώματος της καμπίνας της Emirates, το οποίο έχει εκπαιδευτεί ούτως όθεν να μπορεί να χειριστεί τέτοιου είδους έκτακτες καταστάσεις, όπως είναι οι τοκετοί ή οι καρδιακές προσβολές.

Η Emirates, δήλωσε στο CNNi ότι, η μαμά και το βρέφος «ήταν σε σταθερή κατάσταση και, κατά την άφιξή τους στο Ντουμπάι, τους υποδέχθηκε τοπικό υγειονομικό προσωπικό. Η υγεία και η ασφάλεια του πληρώματος και των επιβατών μας είναι υψίστης σημασίας».

Οι γεννήσεις σε αεροπλάνα είναι σχετικά σπάνιες. Η πολιτική της Emirates όσον αφορά στις εγκύους που ταξιδεύουν είναι παρόμοια με αυτή πολλών άλλων αεροπορικών εταιρειών: Οι ταξιδιώτες μπορούν να πετούν μέχρι τον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης τους.

Οι επιβάτιδες που είναι έγκυες 29 εβδομάδων και άνω, πρέπει να φέρουν ιατρικό πιστοποιητικό ή αρχείο υπογεγραμμένο από τον γιατρό ή τον μαιευτήρα τους και καμία δεν επιτρέπεται να πετάξει μετά την 32η εβδομάδα κύησης ή την 36η εβδομάδα μεμονωμένης εγκυμοσύνης.

Βέβαια, πάντοτε, υπάρχουν και απρόοπτα που κανείς δεν μπορεί να τα υπολογίσει, όπως σε αυτή την περίπτωση.

Δείτε όλο το άρθρο