Δένδιας: Ο αναθεωρητισμός δεν μπορεί να πετύχει - Μπέρμποκ: Δεν τα κάναμε όλα σωστά την περίοδο της κρίσης

1 week ago 14

Δένδιας Μπέρμποκ

Ο κ. Δένδιας έθεσε στην κ. Μπέρμποκ το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, λέγοντας πως η Ελλάδα εκτιμά την ανάληψη της ιστορικής ευθύνης, ωστόσο θα ήθελε η ανάληψη ευθύνης να είναι ολόκληρη.

Εξετάσαμε τις διμερείς μας σχέσεις, που εκτείνονται στον χρόνο με φωτεινά και μελανά σημεία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στις κοινές δηλώσεις του με την Γερμανίδα υπουργό Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ αμέσως μετά την κατ' ιδίαν συνάντηση τους.

Στη διάρκεια των δηλώσεών του ο Νίκος Δένδιας έστειλε το μήνυμα ότι το παράδειγμα του αναθεωρητισμού στην Ουκρανία δεν μπορεί να πετύχει, καθώς επόμενο θύμα του μπορεί να είναι η Ελλάδα.

Στη συνέχεια ο κ. Δένδιας έθεσε το θέμα της παράδοσης γερμανικών υποβρυχίων στην Τουρκία, λέγοντας ότι κινδυνεύει να αλλάξει η ισορροπία δυνάμεων υπέρ μιας χώρας που έχει εκδώσει απειλή πολέμου σε βάρος της Ελλάδας, που παραβιάζει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα, κατέχει παράνομα έδαφος κράτους μέλους της ΕΕ, μιας χώρας που κονιορτοποιεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία του Τύπου.

Πρόσθεσε ότι και η Ελλάδα έχει τα ίδια υποβρυχία, αλλά δεν απειλεί κανέναν γείτονά της και δεν είναι αναθεωρητική δύναμη.

Επίσης, έθεσε στην κ. Μπέρμποκ το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, λέγοντας πως η Ελλάδα εκτιμά την ανάληψη της ιστορικής ευθύνης από την πλευρά της Γερμανίας, ωστόσο θα ήθελε η ανάληψη ευθύνης να είναι ολόκληρη: «Για την ελληνική κυβέρνηση και την ελληνική κοινωνία το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων είναι ανοικτό.Η ρύθμιση είναι για εμάς θέμα αρχής και εκτιμούμε ότι θα είναι αμοιβαία επωφελής».

Μπέρμποκ: Δεν τα κάναμε όλα σωστά

Από την πλευρά της η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών αναφερόμενη στους γερμανικούς χειρισμούς κατά την περίοδο της ελληνικής οικονομικής κρίσης παραδέχτηκε πως «δεν τα κάναμε όλα σωστά την περίοδο της κρίσης».

Είπε χαρακτηριστικά: «Νομίζαμε ότι γνωρίζαμε καλύτερα τις απαντήσεις στα προβλήματά σας και ακούγαμε λιγότερο. Μάθαμε περισσότερο και προτιθέμεθα να επουλώσουμε τα τραύματα».

Πηγή: skai.gr

Δείτε την ροή ειδήσεων και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.

Δείτε όλο το άρθρο