Το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

1 week ago 3

Φέτος, το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) επιθυμώντας να αναδείξει τη δύναμη που έχουν τα μουσεία ως φορείς κοινωνικών αλλαγών και βιώσιμης ανάπτυξης έχει επιλέξει ως θέμα των δράσεων του εορτασμού το αιτιολόγηση «Η Δύναμη των Μουσείων».

Με βάση λοιπόν αυτή τη θεματική, την Τετάρτη 18 Μαΐου '22 το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης προσκαλεί το κοινό να γνωρίσει στους χώρους του, συμμετέχοντας σε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα εκδηλώσεων, με ελεύθερη είσοδο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τουρισμός στους χώρους του μουσείου, ένα ιδιαίτερο κινηματογραφικό εργαστήρι για παιδιά, καθώς και την υπεροχή της εξαιρετικής ταινίας «Τα Μυστήρια του Ιερώνυμου Μπος» του Χοσέ Λουίς Λόπεθ-Λινάρες στην αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος που βρίσκεται μέσα στο Μουσείο.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων:

09:00 – 19:00 Ελεύθερη είσοδος στο μουσείο και τουρισμός στη μόνιμη συγκέντρωση του.
16:00 – 18:00 Κινηματογραφικό εργαστήρι «Σινεδημιουργίες»
19:00 Προβολή της ταινίας Τα Μυστήρια του Ιερώνυμου Μπος

Κινηματογραφικό εργαστήρι «Σινεδημιουργίες»:

16:00 – 18:00 στον εξωτερικό χώρο του Μουσείου Κινηματογράφου.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4 ως 10 ετών. Τα παιδιά θα έχουν τη χαρά να γνωρίσουν τα μυστικά μιας τέχνης που χάθηκε μέσα από μια ποικιλία εικαστικών δράσεων όπως ζωγραφική, χαρτοκοπτική κ.α.

Προβολή ταινίας Τα Μυστήρια του Ιερώνυμου Μπος του Χοσέ Λουίς Λόπεθ - Λινάρες / José Luis López Linares (Ισπανία, 2016, 90’).

Εικαστικοί, καλλιτέχνες και τεχνοκριτικοί προσπαθούν να ξεδιαλύνουν τα μυστικά του «Κήπου των επίγειων απολαύσεων», του διασημότερου πίνακα του Φλαμανδού Ιερώνυμου Μπος.

19:00, αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος. Είσοδος ελεύθερη, με σειρά προτεραιότητας.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 2310378570.

Δείτε όλο το άρθρο