Η ενισχυτική δόση θα μπορούσε να μειώσει τις εισαγωγές στα νοσοκομεία έως 800.000 στην Ευρώπη

4 months ago 112

Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022

Εύη ΨωμιάδουΕύη Ψωμιάδου
Υπεύθυνη Ύλης

Ενισχυτικές δόσεις θα μπορούσαν να μειώσουν τις μελλοντικές νοσηλείες στην Ευρώπη κατά τουλάχιστον μισό εκατομμύριο, ανακοίνωσε το ECDC σήμερα παρόλο που η Όμικρον εξαπλώνεται με πρωτοφανή ρυθμό.

Ο αροιθμός των ενισχυτικών δόσεων που επετεύχθη έως τις αρχές Ιανουαρίου ενδεχομένως μπορεί να μειώσει μελλοντικές εισαγωγές στο νοσοκομείο με την Όμικρον κατά 500.000 – 800.000 στην Ευρώπη, ανακοίνωσε το ECDC.

Tα στοιχεία καλύπτουν τις 27 χώρες της Ε.Ε και τη Νορβηγία, Ισλανδία και Λιχτενστάιν.

Περίπου το 70% του πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης των 450 εκατομμυρίων έχει εμβολιαστεί πλήρως και το ήμισυ αυτού έλαβε ενισχυτική δόση.

Η επέκταση του προγράμματος ενισχυτικών δόσεων σε όλους τους προηγουμένως εμβολιασμένους θα μπορούσε να μειώσει τις εισαγωγές κατά ακόμα 300.000 – 500.000, σημείωσε το ECDC.

Αν και τα περιστατικά της Omicron στην Ευρώπη αυξάνονται με πρωτόγνωρη ταχύτητα, με τα ποσοστά λοιμώξεων να είναι τριπλάσια σε σχέση με το υψηλότερο επίπεδο έως τώρα, πολλές χώρες πιθανόν να βρίσκονται ήδη σε ένα σημείο καμπής, υπογραμμίζει η ΕΕ.

Η επίτροπος Υγείας της Κομισιόν, Στέλλα Κυριακίδου δήλωσε ότι αν και σε ορισμένα κράτη- μέλη η κορύφωση φαίνεται να έγινε πρόσφατα, η πανδημία δεν έχει τελειώσει.

Δείτε όλο το άρθρο