Αναβλήθηκε ξανά η αποστολή των Αμερικάνων στη σελήνη

4 months ago 489

Τα σχέδια των Αμερικανών να πάνε ξανά στη σελήνη φαίνεται ότι αναβάλλονται. Η εκτόξευση θα γινόταν στα τέλη της χρονιάς που έφυγε. Πήρε όμως αναβολή. Μετά ήταν προγραμματισμένη να γίνει τον μήνα που διανύουμε.

Αναβλήθηκε και πάλι. Μετά η NASA είπε πως ο πύραυλος με την αποστολή θα εκτοξευτεί τον Μάρτιο. Πλέον εξετάζεται η εκτόξευση να γίνει τον Απρίλιο, ίσως και τον Μάιο.

Η NASA είπε πως το κώλυμα της εκτόξευσης δεν έχει να κάνει με κάποιο τεχνικό λάθος, ή με κάποια απόφαση, αλλά με το γεγονός ότι οι έλεγχοι προηγούνται και που πρέπει να γίνουν είναι πάρα πολλοί και θα ολοκληρωθούν εκείνη την περίοδο.

Άρτεμις 1

Η Αποστολή «Άρτεμις 1» δεν θα είναι επανδρωμένη, δεν θα έχει αστροναύτες δηλαδή που θα τους στείλει στη σελήνη, αλλά θα σηματοδοτήσει την έναρξη ενός νέου προγράμματος που θα ανοίξει τον δρόμο για να πάνε αργότερα αστροναύτες – μετά από χρόνια- στη σελήνη.

Το σχέδιο της αποστολής είναι να εκτοξευτεί ο τεράστιος πύραυλος των 100 μέτρων SLS, ο οποίος θα μεταφέρει το διαστημικό όχημα Orion που θα τεθεί σε τροχιά γύρω από τον δορυφόρο της γης.

Η τελική πρόβα προβλέπει ότι ο SLS, θα μεταφερθεί και θα τοποθετηθεί στην εξέδρα εκτόξευσης, θα γεμίσει με τα καύσιμα που θα έχει όταν εκτοξευτεί και θα γίνει η αντίστροφη μέτρηση χωρίς όμως να φτάσει στο «Lift off», δηλαδή στο μηδέν.

Ο υπεύθυνος για την ανάπτυξη των συστημάτων εξερεύνησης της NASA, Τομ Γουίτμέγιερ είπε πως δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα και συμπλήρωσε: ««Υπάρχουν απλώς πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν, είναι ένα τεράστιο όχημα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Δείτε όλο το άρθρο